06 52 38 36 29

06 52 38 36 29

Airco installateur

Airco installateur

Steeds meer mensen laten een airco in huis installeren. Logisch, want de zomers worden steeds warmer. Een goede airconditioning zorgt ervoor dat je woning tijdens tropische temperaturen lekker koel aanvoelt. Daarnaast is de airco ook steeds vaker een vervanging van de traditionele cv-ketel. Gasprijzen stijgen – en aardgas is niet de meest duurzame optie om je huis mee te verwarmen. 

Sluit je je airco aan op je zonnepanelen, dan ben je helemaal duurzaam bezig. De gas -en energierekening dalen drastisch én je draagt je steentje bij aan het milieu. Maar hoe weet je welke airco je nodig hebt? En hoe vind je de juiste airco-installateur? We vertellen er meer over op deze pagina.

Zelf een airco installeren of via een erkende airco installateur?

Wil je een airco bestellen, dan moet je niet alleen kijken naar het merk van de airconditioning – maar ook of deze wordt geïnstalleerd door een erkende airco-installateur. Dit geldt voor de installatie van vaste airco-systemen. Je kunt dus niet een airco kopen en zelf installeren: dit is verboden volgens de Nederlandse wet én je verzekeringsmaatschappij. Je kunt rekenen op een fikse boete en bij ongevallen (bijvoorbeeld kortsluiting als gevolg van de airconditioning) keert je verzekeringsmaatschappij geen geld uit bij schade

Tip 1: Het merk van de airco

Sommige installateurs bieden verschillende airco-merken aan – andere specialiseren zich in één specifiek airco-merk. Weinig airco installateurs willen een airconditioning installeren waarvan ze niet bekend zijn met het merk. Je kunt daarom beter eerst een installateur zoeken – en daarna via de installateur de airco kopen. 

Tip: kies voor een airco-merk waarvan de kwaliteit bewezen is. Bekende merken zijn onder andere Daikin, LG, Panasonic, Toshiba en Mitsubishi. Van Straten Duurzaam en Techniek levert en installeert airco-systemen van het merk Mitsubishi.

Tip 2: Vermogen van de airco

De grootte van de ruimte die gekoeld moet worden heeft invloed op je airco-keuze. Een goede airco-installateur maakt een berekening van je ruimte én adviseert op basis daarvan het benodigde vermogen. 

Wordt er te weinig vermogen geadviseerd – dan bestaat het risico dat deze de ruimte niet optimaal koelt. Wordt er juist teveel vermogen geadviseerd – ook wel overdimensionering genoemd – dat kan de airco beschadigen en zijn optimale werking verliezen. Kies daarom voor een airco-installateur die het juiste vermogen voor je berekent. Een airconditioning met voldoende vermogen verbruikt het minste – waardoor je grip op je energierekening houdt. Daarom zorgen we – bij de aanvraag van een airco – bij van Straten Duurzaam en Techniek voor een advies op maat.

Tip 3: Kies voor een erkende airco installateur

Het is niet alleen slim om te kiezen voor een erkende airco-installateur – het is ook nog eens verplicht. Daarnaast is de optimale werking van de airco grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van de plaatsing. Kies daarom voor een erkende airco installateur die beschikt over de juiste certificaten. Onze airco-monteurs zijn erkend en in het bezit van STEK en een F-gassen certificaat. 

Eens in de zoveel tijd moet de airco onderhouden worden. Denk aan lekcontroles of het bijvullen van koelmiddel. Ook dit moet worden uitgevoerd door een erkende airco-installateur.

Een Mitsubishi airco laten installeren

We werken alleen met de beste merken op het gebied van airconditioning. Vandaar dat je bij ons je Mitsubishi airco kunt bestellen en laten installeren. De voordelen van deze airco’s:

  • Beschikbaar in verschillende uitvoeringen: we hebben wand-, vloer-, plafondonderbouw- en cassettemodellen. 
  • Kwalitatief goed merk: ze hebben een lange levensduur en stille werking. 
  • Onze airco’s zijn energiezuinig: het energielabel is minimaal A++. 
  • De airco’s maken gebruik van milieuvriendelijke koudemiddelen.

Wat kost het om een airco te laten plaatsen?

De kosten van een airco zijn afhankelijk van het type airco, het vermogen en de manier van installeren. In sommige gevallen is er meerwerk nodig, denk aan aanpassingen in de meterkast doorvoeren, langere leidingen installeren of extra boor- of freeswerk voor de installatie van een airco-installatie. In een vrijblijvende offerte adviseren we de specifieke prijs – aangepast op jouw situatie in huis.

Je airco laten installeren door van Straten Duurzaam en Techniek

Van Straten Duurzaam en Techniek is totaalleverancier op het gebied van airco’s. Bij ons bestel je je airco en onze erkende installateur hangt ‘m bij je op in huis of op kantoor. Kies je voor een airco installateur van van Straten Duurzaam en Techniek, dan kies je voor: 

✓ Persoonlijk advies en service vanaf het begin tot het eind
✓ Er wordt geen werk uitbesteed: alles wordt uitgevoerd door onze eigen installateurs 
✓ Afspraak is afspraak
✓ Erkend installateur via Kiwa f-gassen en STEK
✓ Wij leveren ook zonnepanelen en laadpalen

Scroll naar boven